Arhivă Evenimente
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Evenimente

Experiențe teatrale de neuitat, spectacole pentru copii și concerte în acest wekend

vineri, 28 august 2020 - duminică, 30 august 2020

Inapoi
De la Lese la Caliu

„Hip Hip Zbumzzi - Caravana Zbumzzi”, 10 august-13 septembrie

Săptămâna aceasta, caravana Zbumzzi se află în parcul din KM 4-5, situat pe strada Prelungirea Liliacului. Astăzi, de la ora 17:00, se joacă spectacolul de teatru de păpuși „ Aventurile lui Nică “. Mâine, de la ora 17:00, în aceeași locație, îndrăgita trupă va susține spectacolul „Motanul încălțat”.

Proiectul „Hip Hip Zbumzzi - Caravana Zbumzzi” este organizat de Oțeleanu Ioana Cătălina PFA și finanțat de Primăria Municipiului Constanța. Evenimentul se desfășoară în perioada 10 august-13 septembrie. Intrarea este liberă!

„JazzUP Sea Festival”, 28-29 august, piațeta Falezei Cazinoului, ora 19:00

Berti Barbera (voce și percuție), Johnny Bica (pian), Viorica Pintile (voce) și Adrian Flautistu (contrabas) vor interpreta  melodii de jazz atât din repertoriul propriu cât și piese clasice ale jazz-ului internațional.

Concertul de vineri, 28 august, ora 19:00  prezintă un duet atipic. Când Berti Barbera (voce și percuție) și talentantul pianist Johnny Bica se întâlnesc, publicul primește dimensiunea reală a muzicii actuale, prin umor și virtuozitate, prin note și ritm, așa cum se întâmplă în lumea celor buni.  Accentul principal este pus pe libertatea de a recompune, de a explora intuitiv un mediu definit, care poate fi oricând completat cu tușeuri personale.

Sâmbătă, 29 august, ora 19:00, JazzUP Sea Festival invită publicul doritor la cel de-al doilea concert, unul cu standarde de jazz și adieri de bossa nova, care să sublinieze atmosfera estivală a ultimul weekend din această vară atipică, dar memorabilă. Trio-ul Viorica Pintilie – voce, Adrian Flautistu – contrabas electric  și Johnny Bica – pian propun un repertoriu cu cele mai frumoase piese de jazz și accente blânde de bossa nova, gândite ca un pansament pentru această perioadă dificilă prin care trecem cu toții.

Evenimentul, organizat de Asociația CultArt cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, se va desfășura cu toate măsurile speciale de siguranță impuse de noul coronavirus SARS-CoV-2.

Intrarea este liberă, iar locurile sunt limitate și se rezervă la adresa rezervari@jazzup.ro sau la numărul de telefon 0768 300 600. Intrarea în perimetrul concertelor se face de la ora 18:00, iar concertele încep la ora 19:00.

„Seri de teatru la Pontul Euxin”, 07 august -06 septembrie, zona Amfiteatru din parcul Tăbăcărie

Cel de-al patrulea weekend cu „Seri de teatru la Pontul Euxin", proiect organizat de Oțeleanu Ioana Cătălina PFA și finanțat de Primăria Municipiului Constanța, continuă vineri, 28 august, de la ora 21:00 cu piesa de teatru „(Cu)Cuie-n frunte", pe texte de Eric Bogosian, în traducerea lui Radu Iacoban.Un „two men show" cu Iacoban si Tudor Aaron Istodor în distribuție, spectacolul reprezintă o satiră dură la adresa societății actuale.  Publicul a avut ocazia să-i vadă pe cei doi actori și pe 15 august în „Carpathian Garden. „(Cu)Cuie-n Frunte" a primit premiul Best of 2009 pentru Teatru Alternativ și a fost selecționat la FNT 2010.

Sâmbătă, 29 august, de la ora 21:00, constănțenii și turiștii sunt invitați... „În parc", pentru a vedea cum stau pe o bancă personaje din alte timpuri. Spectacolul „În parc", de Radu Iacoban, prezintă povești reale și imaginare cu Eminescu, Râmaru și Mița Bicilista.

Pe parcursul unei ore și zece minute, Rodica Lazăr și Ivan Teglas vor intra în rolurile unor cupluri pe cât de neașteptate, pe atât de diferite: Mihai Eminescu şi Veronica Micle, Regele Ferdinand şi Miţa Biciclista, criminalul în serie Râmaru şi Mihaela, precum şi un El şi o Ea din perioada actuală, din epoca rețelelor de socializare. În distribuție se află Rodica Lazăr și Istvan Teglas. Regia spectacolului îi aparține lui Radu Iacoban. Scenografia e realizată de Mihaela Ularu.

Duminică, 30 august, de la ora 21:30, Teatrul de Artă București va prezenta spectacolul „O noapte pe dos", de Xavier Durringer, cu Marcela Motoc și George Constantinescu în distribuție, în regia lui Tudor Țepeneag. Scenografia este creată de MC Ranin.

Spectacolul este recomandat grupei de vârstă +16 ani.  Spectacolul a fost selectat la UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice, 2017 și la Comic 7 B - Festival de teatru de comedie, 2017.

Intrarea este liberă cu respectarea tuturor măsurilor privind prevenirea răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2.  Accesul în spațiul destinat publicului se realizează cu jumătate de oră înainte de începerea spectacolului.

„Săptămâna Teatrală – Ieri și Azi- Constanța Culturală”, 29-30 august, Piața Ovidiu,  între orele 10:00 – 12:00 și 18:00 – 20:00

Proiectul finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de Asociația „Bulevardul Culturii” va aduce în fața publicului spectacole de teatru pentru copii, spectacole de marionete, comedii savuroase precum și spectacole de teatru clasic. Nu va lipsi caravana personajelor din teatrul românesc: Coana Chirița, Nenea Iancu, Coana Mița Biciclista, Nae Ionescu și Păcală. Evenimentul va fi prezentat de actorul Stelian Milu.

Programul teatral va cuprinde:

Sâmbătă, 29 august

-      ora 10:00 – „Fetița cu părul de aur” (spectacol pentru copii);

-      ora 11:00 – „Clovnii Veseli” (spectacol pentru copii);

-      ora 18:00 – „Caravana Personajelor”;

-      ora 19:00 – „Un Bărbat și mai multe femei” cu Paula Chirilă și George Constantinescu;

-      ora 20:30 – „O noapte furtunoasă” cu Diana Dumitrescu, Silvana Ionescu, Iulian Ilinca, Ciprian Cojenel, Stelian Milu, Radu Micu, Tudor Pîrvu.

Duminică, 30 august

-      ora 10:00 – „Lumea Poveștilor” (spectacol pentru copii)”

-      ora 11:00 –„ Crina și păpușile vorbitoare (spectacol de ventrilogie);

-      ora 18:00 – „Caravana Personajelor”;

-      ora 19:00 – „Old Love” cu Constantin Cotimanis, Paula Chirilă, Iulia Dumitru, Adrian Păduraru;

-      ora 20:30 – „Cum se face” cu Octavian Strunilă, Paul Ipate, Paula Chirilă, Alexandru Conovanu. 

Intrarea este liberă și se va face în limita locurilor disponibile. Accesul publicului la eveniment se face între orele 09:00 – 10:00 și 18:00 – 19:00  pe o intrare delimitată în Piața Ovidiu din Constanța : intrarea A (punct de reper Muzeul de Istorie)

Stagiunea estivală „Be.Safe- BEst Summer Art Fest Constanța 2020”

„Fă-mi loc!”, vineri, 28 august, Parcul Arheologic, de la ora 21:00

O producție a Asociaţiei Dell’Arte, spectacolul regizat de Radu Beligan, după un text de Antony Michineau,  spune povestea a doi tineri, interpretați de Marius Manole și Medeea Marinescu, ce se întâlnesc în ajunul Crăciunului în cușeta unui tren de noapte. Sunt doi oameni care, aparent, nu au nimic în comun, ceea ce va genera numeroase „scântei”. Însă amândoi caută să înțeleagă și să SE înțeleagă, amândoi au nevoie să se destăinuie și, mai mult, amândoi au nevoie să se vindece de singurătate.

„D’ale carnavalului”, sâmbătă, 29 august, Teatrul de Vară Soveja, de la ora 21:00

Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea prezintă de I. L. Caragiale, în regia lui Vladimir Anton.

Spectacolul pus în scenă de actorii de la Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea , în regia lui Vladimir Anton, prezintă două triunghiuri amoroase în vreme de carnaval, drame explozive, haz de necaz și necaz de prea mult haz, măști de bal și măști sociale, toate condimentate cu un limbaj comic. Într-un cuvânt: Caragiale!

„D’ale carnavalului”, inițial intitulată „D’ale carnavalului sau Bărbierul galant”, a avut premiera în data de 8 aprilie 1885 la Teatrul Național din București și a fost un insucces absolut, cu fluierături din partea publicului și cu critici din partea presei. Acum este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate texte ale dramaturgului român.

„De la Leşe la Caliu” , duminică, 30 august, Teatrul de Vară Soveja, de la ora 20:30

Asociaţia „Antiqua” prezintă concertul de muzică tradiţională românească „De la Leşe la Caliu” în care vor evolua cunoscutul interpret Grigore Leşe şi Taraf de Caliu, formație extrem de apreciată în plan internațional.

Grigore Leșe propune o altă abordare a folclorului, prin întoarcerea la arhetip, atât prin concerte one-man show, cât și prin spectacole complexe, în care folosește grupuri vocale, trupe de teatru sau dans contemporan. Grigore Leșe este primul muzician de la noi care a adus în scenă, alături de el, artiști tradiționali din Iran, Siria, Armenia și Pakistan, demonstrând interferențele muzicilor străvechi din România și Orient. Muzica sa se regăsește pe coloana sonoră a mai multor filme de artă şi documentare, din ţară şi străinătate.

După mai bine de 30 de ani de turnee în jurul lumii, membrii fondatori ai „Taraf de Haidouks” s-au întors acasă și au pornit un nou proiect – „Taraf de Caliu”. Muzicienii din Clejani sunt ultima generație de lăutari care duc mai departe această muzică tradițională din sudul României, muzica care i-a făcut unul dintre cele mai apreciate gipsy band din lume.

Stagiunea estivală „Be.Safe- BEst Summer Art Fest Constanța 2020”  este organizată de Teatrul de Stat Constanța, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța și al  Consiliului Județean Constanța.

Accesul la spectacole va fi pe baza de bilete ce pot fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța (bulevardul Ferdinand nr. 11).

Programul casei de bilete este miercuri – duminică, orele 09:00 – 12:00, 16:00 – 21:00.

Biletele pot fi achiziționate și de la casa de bilete a Teatrului de Vară Soveja, cu două ore înainte de începerea spectacolelor.

„Rățusca cea urâtă”, sâmbătă, 29 august, ora 19:00, „Cei trei purceluși”, duminică, 30 august, ora 19:00, piațeta Perla din Mamaia

Este ultimul weekend în care cei mici se pot bucura de spectacolele din repertoriul curent al Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” reunite sub egida „Amfiteatru cultural”, eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța și al Consiliului Județean Constanța.

Sâmbătă, va fi pusă în scenă „Rățusca cea urâtă”, adaptare după H. Ch. Andersen, un spectacol recomandat 3+, cu o durată de 50 minute, regia, scenariul și scenografia fiind semnate de Valentin Dobrescu, iar muzica de Radu Alin Macovei Moraru. În distribuție: Rovena Paraschivoi, Andrei Stroescu, Claudia Brădescu, Arina Cojocaru, Ion Ciolan.

Duminică, micii constănțeni pot vedea „Cei trei purceluși”, un spectacol după Sergey Mihailov, recomandat tot 3+, cu o durată de 55 minute, în regia lui Gheorghe Balint. Muzica poartă semnătura lui Dan Bălan iar decorurile sunt realizate de Adrian Drăguț. În distribuție: Arina Cojocaru, Grațian Prisacariu, Ion Ciolan, Tiberiu Roșu.

Reamintim că accesul la spectacole este gratuit, în limita locurilor disponibile.

„Marea și Muzica”, sâmbătă, 29 august, ora 20:00, „Magic Swing”, duminică, 30 august, ora 20:00, parcul din fața Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

Concertul de bijuterii muzicale, „Marea și Muzica”, revine pe terasa instituției de cultură sâmbătă, 29 august, de la ora 20:00. Veți petrece momente de neuitat în compania soliștilor: Sebastian Tegzeșiu, Carmen Simion, Rodica Nurla, Ioana Crudu, Dumitru Porcescu, Maria Boteanu, Constantin Grigorescu, Daniela Railean, Adeline Penescu, Cristian Fulga, Simion Crudu, Adela Necula, Costinel Florică, Anca Scarlat, Andrei Railean, Vitalie Postolache, Cristina Tegzeșiu, Marcel Dășanu, Benoni Bolea, Andrada Ștefan. În program sunt incluse lucrări din creația compozitorilor Vivaldi, Hahn, Lovland, Weber, Borodin, Godard, Chiriac, Ivanovici, Saint-Saëns.

Duminică, 30  august, de la ora 20:00, veți avea ocazia să vă reîntâlniți cu muzica de neuitat a genurilor swing, pop, rock, musical a anilor ’50,’60,’70,’80,’90 în „Magic Swing”. Concepția spectacolului este semnată de Gabriela Dobre iar corpul de soliști este format din: Iulian Bratu, Maria Cernat, Raluca Dărăban, Gabriela Dobre, Marius Eftimie, Octavian Minea, Bogdan Ocheșel, Cristian Parmac, Adrian Pîrlea, Silvia Simionescu.

Evenimentele culturale în aer liber organizate de Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, vor avea loc săptămânal, sâmbăta și duminica, de la ora 20:00, în aceeași locație, până în data de 06 septembrie. Intrarea este gratuită.

Pentru buna desfășurare a evenimentelor, traficul rutier va fi restricționat, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 14:00 – 22:00, pe aleea delimitată de strada Ștefan cel Mare și Teatrul Național Operă și Balet „Oleg Danovski”.

Reamintim  că în perimetrul asigurat de organizatori în parcul din fața Teatrului Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” este permisă participarea spectatorilor în limita scaunelor puse la dispoziție, capacitatea spațiului rezervat spectatorilor fiind de 84 locuri pe scaune.

Toate spectacolele care vor avea loc în aer liber se vor desfășura cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.