Arhivă Evenimente
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Evenimente

Vară bogată în evenimente la Constanța

vineri, 14 august 2020 - duminică, 16 august 2020

Inapoi
Ce vine după

„Hip Hip Zbumzzi - Caravana Zbumzzi”, 10 august-12 septembrie

Cei mici sunt așteptați și astăzi, de la ora 17:00, în Parcul Poarta 6 cu spectacolul de teatru de păpuși „Cei trei purceluși“. Mâine, de la ora 17:00, în aceeași locație, îndrăgita trupă va susține spectacolul „Aventurile lui Nică”.

Proiectul „Hip Hip Zbumzzi - Caravana Zbumzzi” este organizat de Oțeleanu Ioana Cătălina PFA și finanțat de Primăria Municipiului Constanța. Evenimentul se va desfășura în perioada 10 august-12 septembrie în parcurile din oraș, între orele 17:00- 18:00. De asemenea, de luni până joi, de la ora 19:30, trupa Zbumzzi se va muta pe plaja din Faleză Nord, strada Rotterdam, nr. 2. Intrarea este liberă!

„Seri de Café-Concert”, 10-14 august, Piața Ovidiu din Constanța, ora 19:00

Este ultima seară în care iubitorii de frumos se pot bucura de un spectacol de calitate. Evenimentul cultural, organizat de Asociația „Agenția Internațională Rainbow Music” și finanțat de Primăria Municipiului Constanța, își propune să readucă în fața spectatorilor atmosfera deosebită ce se regăsea în cafenelele din perioada Belle Époque.

Intrarea la concerte este gratuită.

Având în vedere că numărul spectatorilor este limitat, accesul la eveniment se va face în baza rezervărilor on-line pe pagina de Facebook „Seri de Café-Concert”(https://www.facebook.com/SerideCafeConcertConstanta), acolo unde veți găsi mai multe detalii, sau la telefon 0799.340.661.

„Filme în aer liber”, 04-16 august, Parcul Tăbăcărie, la intrarea de la Hotel Zodiac

Și în acest weekend, evenimentul organizat de Asociația Culturală Metropolis și finanțat de Primăria Municipiului Constanța cuprinde o serie de activități conexe:  

- 14 august, 18:30 – 21:30 Spectacol cu animatori pe picioroange;

- 15 august, 21:15 - 21:30 Spectacol Led dance, UV Led POI, Mirror Man;

- 16 august, 20:45 – 21:30 Spectacol de magie “Teo Magic Show”.

Proiecțiile de film încep la ora 21:30 iar intrarea este liberă. Unul dintre cele mai iubite filme europene, „Amélie”, în regia Jean-Pierre Jeunet, cu Audrey Tautou în rolul principal va fi proiectat în această seară. Mâine, publicul constănțean este invitat la „The Dark Knight”, regia Christopher Nolan, cu Christian Bale și Heath Ledger. Duminică, animația irlandeză „Brendan și secretul din Kells”, în regia lui Tomm Moore încheie selecția de pelicule.

„Seri de teatru la Pontul Euxin”, 07 august -06 septembrie, zona Amfiteatru din parcul Tăbăcărie 

Întâlnirile sub genericul „Seri de teatru la Pontul Euxin ” din acest sfârșit de săptămână stau sub semnul comediei. Accesul publicului la spectacole este gratuit. Proiectul este organizat de Oțeleanu Ioana Cătălina PFA și finanțat de Primăria Municipiului Constanța. Locul desfășurării evenimentului este situat în spatele parcului Țara Piticilor.

Vineri seară, de la ora 21:00, va fi pus în scenă spectacolul „Ce vine după”.  Două personaje bine conturate și puternice ne arată cum căsătoria nonconformistă este cea mai bună soluție atunci când cel pe care îl credeai sufletul tău pereche te-a dezamăgit.

Piesa de teatru ne deschide ușa către tărâmul nebunesc al veșnicului război, acolo unde orgoliile domină, partenerul de viață ajunge să fie un străin, iar dragostea nu are sub nicio formă rolul principal. Distribuție: Florin Frățilă, Ioana Chelmuș Regie:  Florin Frățilă.

Sâmbătă seară, de la ora 21:00, publicul constănțean este invitat la „Carpathian Garden”,  o satiră contemporană în care veți găsi un meniu complet de specii urbane și realitate imediată: de la preotul întreprinzător, actorul porno, băiatul de bani gata, prezentatorii de știri, până la politicieni, moguli de presă, parcagii. Jungla urbană românească e un izvor nesecat de inspirație pentru acest happening teatral prezentat de Radu Iacoban și Tudor Aaron Istodor într-un spectacol 100% românesc. O piesă cu umor de bună calitate, cu un limbaj care, chiar dacă pe alocuri devine explicit, nu trece niciodată în trivial. Regia și scenariul sunt semnate de Radu Iacoban, scenografia de Irina Moscu. Video și sound design: Dan Ionescu Costume: Sarto Made To Measure

Comedia savuroasă ”Happy End” încheie seria reprezentațiilor din acest weekend, duminică, de la ora 21:00.  Cea mai ghinionistă fată din lume trece printr-o serie de situații imposibile, încercând să-și găsească marea iubire. „Făt Frumos" capătă mai multe înfăţişări. Înfăţişări pline de umor, dar şi de sensibiliate şi romantism. Regie: Alexandru Bogdan Cu: Tudor Aaron Istodor și Raluca Aprodu Scenografie: Silvana Bratu Light design: Bogdan Gheorghiu

Stagiunea estivală „Be.Safe- BEst Summer Art Fest Constanța 2020”

„Zeul Măcelului”, vineri, 14 august, Teatrul de Vară Soveja, de la ora 21:30

O producție a Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani, „Zeul Măcelului” de Yasmina Reza, în regia lui Erwin Șimșensohn, este o comedie cinică despre linia foarte fină dintre formalitatea socială și adevăr. Spectacolul prezintă o realitate care dezvăluie angoase, frustări, diferențe social și moduri de abordare a vieții cotidiene, pornită de la o banală ceartă între doi copii.

Michel, tatăl victimei, interpretat de Ioan Cretescu, este un om simplu fără prea multe aspirații, un comerciant care aparţine păturii sociale mijlocii. Soţia sa, Veronique (Daniela Bucătaru), este o mare amatoare de artă, fiind „o ditamai artistă la rândul ei”, şi în același timp, un înflăcărat activist pentru drepturile omului. Tatăl tânărului agresor, Alain, jucat de Valentin Popa, este avocatul de succes, carierist convins, care își trăieşte viaţa între două convorbiri succesive la telefonul mobil, de care este complet dependent și ataşat. Soţia sa, Anette (Gina Pătraşcu - Zamfirache), este femeia nefericită în căsnicie care se ascunde pe cât posibil în spatele unei false eleganțe.

„Gaițele”, sâmbătă, 15 august, Teatrul de Vară Soveja, de la ora 21:00

Teatrul de Stat Constanța prezintă „Gaițele” de Alexandru Kirițescu, în regia lui Lucian Iancu, unul dintre cele mai jucate și apreciate de public spectacole din repertoriul nostru.

Este una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească, în care autorul satirizează, cu un umor excepțional, lăcomia, cinismul și dezumanizarea burgheziei de la începutul secolului XX. Se râde mult la acest spectacol, dar spectatorii rămân și cu un gust amar. Peripeţiile amoroase din clanului Dudulenilor, replicile savuroase şi bârfele suculente scot în evidență, într-un mod paradoxal, destinele tragice ale unora dintre personaje.

„Frumos e în septembrie la Veneția”, duminică, 16 august, Teatrul de Vară Soveja, de la ora 21:30

„Frumos e în septembrie la Veneția”, o producție a Teatrului Național „I.L. Caragiale” București, regizată de Mariana Cămărășan îi aduce împreună pe Oana Pellea și Mircea Rusu într-o neașteptată poveste de dragoste se dezvăluie acolo unde suntem prea obișnuiți să vedem doar neajunsurile.

„Îndrăgostiți de însuși faptul de a fi îndrăgostiți, milioane de oameni visează Veneția. Adriatica bate cu valurile sale malurile de cărămidă ale insulei. Felinarele se aprind unul câte unul, dintr-un tonomat se aude incredibila muzică a lui Lucio Dalla. Totul e ireal de frumos. În mirajul romantismului absolut, o femeie și un bărbat se redescoperă, așa cum nu și-au imaginat vreodată că ar putea fi. Realitatea, mijlocită de vis și dincolo de vis, este, de fapt, fabuloasă, iar lucrurile pe care abia îndrăznim să le visăm există deja în sufletul fiecăruia dintre noi. Ele prind viață atunci când… atunci când trăim acea… acel… nu găsesc cuvântul… care e antonimul singurătății?” – Mariana Cămărășan

„Nu chiar 1918”, duminică, 16 august, Parcul Arheologic, de la ora 21:30

Pus în scenă de artiștii Teatrului „Andrei Mureșanu”,  spectacolul pare o comedie ușoară, dar are și o parte întunecată: vorbește, la o scară mai mică, despre corupție, șantaj și legăturile necurate care alcătuiesc un sistem. Ne arată ce am realizat din idealurile din 1918, și cum ne simțim în țara asta, la o sută de ani după Marea Unire. Ne arată de fapt relația dintre bani, fericire și patriotism în România de azi. Regia: Cristian Ban, Scenografie, decor, costume: Andreea Simona Negrilă,  Muzica originală: Konya Ütő Bence. În distribuție: Sebastian Marina, Costi Apostol, Ioana Alexandrina Costea, Elena Popa, Anca Pitaru, Ioan Fiscuteanu Jr., Claudia Ardelean, Fatma Mohamed, Daniel Rizea, Anna Maria Popa, Camelia Paraschiv, Mona Codreanu, Sergiu Aliuș.

Stagiunea estivală „Be.Safe- BEst Summer Art Fest Constanța 2020”  este organizată de Teatrul de Stat Constanța, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța și al  Consiliului Județean Constanța.

Accesul la spectacole va fi pe baza de bilete ce pot fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța (bulevardul Ferdinand nr. 11).

Programul casei de bilete este miercuri – duminică, orele 09:00 – 12:00, 16:00 – 21:00.

Biletele pot fi achiziționate și de la casa de bilete a Teatrului de Vară Soveja, cu o oră înainte de începerea spectacolelor.

„Capra cu trei iezi”, sâmbătă, 15 august, ora 19:00, „Povestea porcului”, duminică, 16 august, ora 19:00, piațeta Perla din Mamaia

„Amfiteatru cultural”, eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța , care reunește spectacolele din repertoriul curent al Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” continuă și în acest weekend. Până pe 30 august, cei mici se pot bucura de reprezentațiile care vor avea loc pe scena amplasată în zona Perla Mamaia.

Sâmbătă, 15 august, de la ora 19:00, se joacă „Capra cu trei iezi”, după Ion Creangă, un spectacol recomandat 3+, cu o durată de 55 de minute. Regia este semnată de Gabriel Apostol, pe un scenariu de Cristian Pepino. Scenografia îi aparține Danielei Drăgulescu iar muzica, lui Dan Bălan. În distribuție: Daniel Minciună, Claudia Brădescu, Daniela Vlad, Rovena Paraschivoi, Arina Cojocaru, Ion Ciolan.

Duminică, 16 august, de la ora 19:00, va fi pusă scenă „Povestea porcului”, după Ion Creangă, spectacol recomandat 3+. În distribuție îi veți întâlni pe Rovena Paraschivoi, Daniela Vlad și Grațian Prisacariu.

Reamintim că accesul la spectacole este gratuit, în limita locurilor disponibile.

„Marea și Muzica”, sâmbătă, 15 august, ora 20:00, „Musica sempre libera”, duminică, 16 august, ora 20:00, parcul din fața Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

Concertul de bijuterii muzicale, „Marea și Muzica”, revine pe terasa instituției de cultură sâmbătă, 15 august, de la ora 20:00. Veți petrece momente de neuitat în compania soliștilor: Sebastian Tegzeșiu, Carmen Simion, Rodica Nurla, Ioana Crudu, Dumitru Porcescu, Maria Boteanu, Constantin Grigorescu, Daniela Railean, Adeline Penescu, Cristian Fulga, Simion Crudu, Adela Necula, Costinel Florică, Anca Scarlat, Andrei Railean, Livian Trufin, Vitalie Postolache, Cristina Tegzeșiu, Bogdan Manciu, Marcel Dășanu, Benoni Bolea, Nicolae Gribinic, Vitali Porcescu, Vitali Milosta, Serghei Porcescu, Natalia Gribinic.

Duminică, 16 august, de la ora 20:00, publicul constănțean este invitat la concertul de arii și cântece celebre, „Musica sempre libera”, alături de soliștii Laura Eftimie, Marius Eftimie, Doru Iftene, Lucia Mihalache, Bogdan Ocheșel, Elena Rotari, Răzvan Săraru, Stela Sîrbu. Acestora li se va alătura Corul Teatrului Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” condus de  Adrian Stanache.

Evenimentele culturale în aer liber organizate de Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, vor avea loc săptămânal, sâmbăta și duminica, de la ora 20:00, în aceeași locație, până în data de 06 septembrie. Intrarea este gratuită.

Pentru buna desfășurare a evenimentelor, traficul rutier va fi restricționat, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 14:00 – 22:00, pe aleea delimitată de strada Ștefan cel Mare și Teatrul Național Operă și Balet „Oleg Danovski”.

Reamintim  că în perimetrul asigurat de organizatori în parcul din fața Teatrului Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” este permisă participarea spectatorilor în limita scaunelor puse la dispoziție, capacitatea spațiului rezervat spectatorilor fiind de 84 locuri pe scaune.

Toate spectacolele care vor avea loc în aer liber se vor desfășura cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.