Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Acțiuni de deratizare în municipiul Constanța și în stațiunea Mamaia

joi, 25 august 2016

Inapoi
DSC01227

Primăria Municipiului Constanța, prin Serviciul de Dotări Urbane, Ecarisaj și Dezinsecție, execută săptămânal acțiuni de deratizare prin amplasarea de momeli toxice protejate în crăpături, galerii, guri de canalizare sau în stații de intoxicare, marcate și inscripționate corespunzător. Acestea conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile (Brodibleu grupa III de toxicitate).

În orașul Constanța din cauza specificului orașului: estival, portuar, aglomerat în perioada mai – septembrie, etc, șobolanii se dezvoltă într-un ritm mult mai alert și au la dispoziție foarte multă hrană alternativă, iar combaterea lor trebuie să fie susținută (interval de maxim 7 zile între tratamente).

Pentru că produsele folosite sunt extrem de toxice, stațiile de intoxicare sunt amplasate în locuri inaccesibile populației pentru protejarea sănătății populației, conservării şi protecţiei mediului înconjurător. Momelile sunt transportate în siguranță maximă, neexistând posibilitatea împrăștierii accidentale a acestora. Ambalajele de orice fel, resturile de momeli, neconsumate și cadavrele rozătoarelor rezultate în urma deratizării sunt strânse și depozitate în magazia prestatorului fiind transportate și distruse la incineratorul ecologic cu care societatea prestatoare are contract.

În cazul în care momeala depusă a fost consumată, se completează cu momeală proaspată. În locurile unde momeala nu a fost consumată și s-a constatat prezența rozătoarelor se ridică momeala neconsumată, fiind înlocuită cu un alt tip de momeală. Rugăm populația să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare pe care le reperează în parcuri sau zone verzi și să se comporte în spirit civic.

Stațiile de intoxicare sunt marcate corespunzător cu imaginea “cap de mort” și instrucțiuni specifice conform normelor Uniunii Europene. În perioada 15.08 2016 – 20.08.2016 au fost amplasate în toate cartierele municipiului aproximativ 1.000 buc. Se interzice ridicarea momelilor de la locurile unde au fost amplasate, pentru preîntâmpinarea eventualelor accidente.

 

NR.

CRT.

LOCAȚII SPAȚII VERZI

NR. STAȚII DE INTOXICARE AMPLASATE

1.

ZONA BDUL. 1 MAI - ABATOR

75

2.

ZONA KM 4/5

40

3.

BDUL. AUREL VLAICU – ZONA VIILE NOI

25

4.

ZONA CET

25

5.

ZONA FALEZA SUD – POARTA 6

50

6.

ZONA CASA DE CULTURA

20

7.

ZONA TROCADERO – DACIA

20

8.

ZONA TOMIS III, II, I

80

9.

ZONA ICIL

20

10.

ZONA INEL

90

11.

ZONA I.C. BRATIANU

20

12.

ZONA CENTRALA – PENINSULARA

60

13.

ZONA FALEZĂ NORD

35

14.

ZONA TOMIS NORD

150

15.

STAȚIUNEA MAMAIA

60

16.

CIMITIRE

200

17.

PARCURI, PROMENADE ȘI SCUARURI

100

 

TOTAL

1.070